Alles over taxi’s in Sevilla en van & naar vliegveld Sevilla met de taxi

Voordat je op vakantie gaat naar Sevilla, is het handig om te bekijken hoe je het beste in Sevilla kunt reizen. Je moet waarschijnlijk allereerst van het vliegveld van Sevilla naar je hotel/hostel/appartement/verblijfplaats zien te komen, en je wilt vervolgens doorgaans het een en ander in Sevilla doen en zien. In dit artikel lees je alles over reizen met een taxi in Sevilla en vind je bovendien alle informatie die je nodig hebt om van de luchthaven in Sevilla naar de stad Sevilla te reizen met een taxi. Het is overigens ook mogelijk om de bus te nemen of een auto te huren in Sevilla. In dit artikel lees je echter uitsluitend over een taxi nemen in Sevilla.

Reizen met de taxi in Sevilla

De snelste en eenvoudigste manier van reizen in Sevilla is het nemen van een taxi. Dit is overigens ook direct de (relatief) duurste manier van reizen. Taxi’s in Sevilla zijn over het algemeen betrouwbaar en veilig. Let natuurlijk wel op dat je een taxi neemt van een gerenommeerd taxibedrijf. Deze taxi’s zijn wit en hebben een gele streep. Sevilla kent diverse taxicentrales die aangesloten zijn bij de algemene taxi-organisatie van Sevilla.

Taxi van & naar vliegveld Sevilla Airport

Als je op de luchthaven van Sevilla (San Pablo Airport SVQ) aankomt, dan vind je direct tegenover de aankomsthal van Sevilla Airport de taxistandplaats. Je vindt hier altijd taxi’s. Het is dan ook niet nodig om vooraf een taxi in Sevilla te reserveren om van het vliegveld naar de binnenstad van Sevilla te reizen.

Kosten

Het ideale van reizen met een taxi van en naar de Sevilla luchthaven, is dat taxi’s allemaal exact hetzelfde tarief rekenen. Voor een taxi tussen de stad Sevilla en het vliegveld van Sevilla geldt namelijk een vast, standaard tarief. Je hoeft dus niet te onderhandelen over taxiprijzen.

 • Van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur ‘s ochtends en 21.00 uur ‘s avonds (=tarief 1) betaal je € 21,27 per enkele reis.
 • Tussen 21.00 uur ‘s avonds en 7.00 uur ‘s ochtends en op zaterdag, zondag & feestdagen (=tarief 2) betaal je € 23,72 per enkele reis.
 • Let op: reserveer je op de terugweg naar het vliegveld van Sevilla telefonisch een taxi, dan wordt het normale taxi metertarief bovenop het standaard bedrag gerekend voor de tijd die de taxichaffeur nodig heeft om naar je verblijfplaats te rijden.

Reistijd van vliegveld Sevilla naar binnenstad met taxi

Je doet er ongeveer 15 tot 20 minuten over om met een taxi van de luchthaven van Sevilla naar de binnenstad van Sevilla te reizen. De exacte reistijd is natuurlijk afhankelijk van de locatie van je verblijfplek, van het verkeer en van eventuele wegwerkzaamheden.

Tarief overige reizen met een taxi binnen Sevilla

De taxi’s in Sevilla werken met een vast starttarief en vervolgens met een tarief per kilometer. De taxitarieven zijn als volgt:

 • Van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur ‘s ochtends en 21.00 uur ‘s avonds (=tarief 1) een starttarief van € 1,22 en vervolgens € 0,85 per kilometer.
 • Tussen 21.00 uur ‘s avonds en 7.00 uur ‘s ochtends en op zaterdag, zondag & feestdagen (=tarief 2) betaal je een starttarief van € 1,49 en vervolgens € 1,04 per kilometer. Op feestdagen geldt ‘s avonds en ‘s nachts bovendien een extra toeslag van 25%.

Je betaalt doorgaans zo’n €5 a €6 voor korte afstanden. Tip: informeer voordat je instapt voor de zekerheid naar de kosten van de taxirit om misverstanden te voorkomen.

Taxistandplaatsen binnen Sevilla

In Sevilla vind je diverse vaste taxistandplaatsen en je kunt ook gewoon een taxi aanhouden op straat. In Sevilla vind je op alle drukbezochte locaties (Plaza’s) taxistandplaatsen. Op de volgende locaties vind je in ieder geval vrijwel altijd taxi’s:

 • Plaza del Duque (voor El Corte Inglés)
 • Plaza de la Encarnación
 • Plaza Alfalfa
 • Plaza Nueva
 • Plaza de Cuba

Contactgegevens taxicentrale Sevilla

Je kunt in Sevilla een taxi bestellen via telefoonnummer (+34)95 467 55 55 of (+34) 95 458 00 00. Verblijf je in een hotel, hostel of bed & breakfast met receptie, dan kun je daar uiteraard ook vragen of ze een taxi voor je willen bellen. Houd er echter wel rekening mee dat het doorgaans een stuk duurder is om een taxi naar je hotel te laten komen, dan dat het is om er op straat eentje aan te houden.

Tips of vragen over reizen met een taxi in Sevilla?

Ben jij zelf in Sevilla geweest en heb je daar gebruik gemaakt van een taxi? Deel jouw ervaringen en tips dan a.u.b. in een reactie om toekomstige reizigers te helpen. Heb je vragen over taxi’s in Sevilla? Laat dan ook gerust een reactie achter en we proberen je verder te helpen.

Reacties

7 reacties op Alles over taxi’s in Sevilla en van & naar vliegveld Sevilla met de taxi

 1. Jos Geerts

  Vraag.
  Geldt het taxitarief per persoon of per taxi en hoeveel personen kunnen er in een taxi? Als wij met 6 personen zijn wat zijn dan de kosten?

  Reply
 2. h.nijboer

  Aankomst maandag 15 april 19.30 uur vliegveld
  Taxi naar centrum Sevilla. Kosten 30,00!!!!

  Reply
 3. SR

  6 december kostte ons een taxi rit 29€. Was duurder dan normaal ivm feestdag. Chauffeur gaf 24€ aan, maar bij aankomst kregen we nog 5€ in rekening voor 2 koffertjes.

  Reply
 4. De Smedt Michel

  Taxiprijs van luchthaven naar centrum klopt niet.
  Elke taxi heeft vaste prijs van 25€
  Vanuit centrum naar luchthaven is dat 22€

  Reply
  • Sabrina

   Dank voor de aanvulling, bovenstaande informatie is inderdaad verouderd inmiddels.

   Reply
 5. Liesbeth

  Wat zijn de kosten van het Palacio de Congressos naar de luchthaven in Sevilla? Het is ongeveer 6 km!

  Reply
 6. toos

  De taxi die wij hadden koste 31,25 euro hij had een tariefe lijst dus klopt niet hij geen meter!!!

  Reply

Voeg een reactie toe

 • Naam
 • E-mailadres (will not be published)

Bericht