Review: Cruise hotel SS Rotterdam – Overnachten op een echt cruiseschip

Het ‘Cruise hotel’ te Rotterdam bevindt zich daadwerkelijk in een cruiseschip… Om precies te zijn het cruiseschip ‘De SS Rotterdam‘ dat sinds 2008 vast verankerd ligt aan wal net buiten het stadscentrum van Rotterdam. Een nachtje in het Cruise hotel is dus weer eens iets heel anders dan overnachten in een standaard hotel in het centrum van Rotterdam. Ik (Sabrina van de redactie van PrettyTravelling) trok er dus op uit om een bezoekje te brengen aan het Cruise hotel. In dit artikel lees je mijn review…

Samenvatting review

Geen zin om een lang verhaal te lezen? Onderstaand een korte samenvatting van deze review van het Cruise hotel SS Rotterdam.

Locatie/bereikbaarheid  8
Uitstraling/ambiance  10
Sfeer  8
Hygiëne  7
Personeel  7
Totaal  8

Cruise hotel SS Rotterdam boeken

Je kunt het Cruise hotel in Rotterdam op allerlei manieren online boeken. Ik maak zelf bijvoorbeeld vaak gebruik van Booking.com omdat die meestal de laagste prijs bieden. Je kunt het hotel ook boeken via de officiele website van het Cruise hotel Rotterdam, maar dat boekingssysteem weigerde helaas te werken in mijn FireFox-browser.

Ik kwam het Cruise hotel toevallig tegen op Vakantieveilingen.nl. Ik was dus lekker goedkoop uit. Je betaalt voor een normale kamer (2-persoonsgebruik) normaal gesproken namelijk minimaal zo’n € 110,-. Wil je goedkoop weg? Kijk dan dus goed rond op het internet en wellicht dat je je voordeel ermee kunt doen.

Locatie

Ik was overdag gaan shoppen in Rotterdam, en kwam dus pas ‘s avonds aan bij De Rotterdam (= naam cruiseschip, hoewel ik het een beetje rare naam vind). Het was dus al donker en ook nog eens behoorlijk mistig… dus het was even zoeken. Ik ging er zelf met de auto naartoe. Vanaf het centrum is het ongeveer 15 minuten rijden. De locatie van het Cruise hotel in Rotterdam is dus niet heel ideaal. Enerzijds zit je wel middenin het centrum, anderzijds ligt het SS Rotterdam cruiseschip niet dermate dichtbij de stad dat je er zo naartoe wandelt.

Eerste indruk

Toen ik eenmaal in de Derde Katendrechtse Hoofd (de straat in Rotterdam waar het cruiseschip aan ligt) reed, begon ik toch wel erg benieuwd te worden naar het schip. Ik had me er vooraf niet enorm in verdiept en wist dus ook niet precies wat ik kon verwachten… Ik keek wat twijfelachtig naar een paar redelijk grote boten die ik onderweg voorbij kwam, maar De SS Rotterdam ligt echt helemaal aan het eind van de weg… dus bleef ik maar doorrijden. Net toen ik dacht dat ik de boot letterlijk had gemist, bleek ik opeens langs een enorm schip te rijden… En ik bedoel dan ook echt enorm! De aankomst is dus echt heel leuk en karakteristiek.

Aankomst & receptie

Eenmaal binnen was ik ook aangenaam verrast. Het cruiseschip ziet er erg mooi uit, er is volop leven in de brouwerij en het mag met recht chic worden genoemd. Het ziet er overigens heel mooi uit, maar het is er niet bepaald gezellig of knus. De receptie van het Cruise hotel was eenvoudig te vinden en we hadden binnen een mum van tijd de sleutel (naja, kaart) voor onze kamer in handen. De receptioniste was vriendelijk, maar zakelijk. Wederom dus niet hartverwarmend of memorabel. Vervolgens was het nog wel even zoeken naar de kamer… Ik had bij de receptie wel een plattegrond van het hotel in mijn handen gedrukt gekregen, maar het schip is echt huge en je verdwaalt dus vrij makkelijk. Als je snel last hebt van claustrofobie dan zijn die smalle gangetjes wellicht wat minder, ikzelf vond het wel bijdragen aan het “omg-ik-ben-op-een-heel-groot-schip!” gevoel. 🙂

Kamer

De kamer zelf vond ik ook heel leuk. Het is enerzijds een echte kajuit met een rond raampje en een redelijk laag plafond… Je zit echt op een schip. Anderzijds is de kamer heel modern en vrij luxe ingericht. Er is bijvoorbeeld een flatscreen TV en Senseo… prima geregeld allemaal. Klein detail: ik had gevraagd om een king-size (tweepersoons) bed… maar kreeg helaas niet meer dan 2 losse bedden. Dat terwijl het hotel alles behalve volgeboekt was. De bedden waren wel comfortabel; prima matras en lekker veel kussens. Mijn kamer had een kleine, maar modieuze badkamer. Er was een douche met douchegordijn… Dat vind ik persoonlijk nooit zo heel fris, maar ik heb dan ook een beetje smetvrees. En nu we het daar toch over hebben….

Schoon & hygiëne kamer

Ik ben eigenlijk al best snel blij in een hotel… zolang het er maar echt schoon is. Ik heb enorme stofallergie en merk het dus direct indien een kamer stoffig is… En dat was bij het Cruise hotel Rotterdam helaas het geval. De kamer was echt niet goed gestofzuigd en er lagen helaas ook 2 zwarte, vreemde haren op het bed. De badkamer was over het algemeen goed schoon, maar ook daar lagen wat vreemde haartjes in de kleine hoekjes. Ik denk dat 90 procent van de mensen zich er niet echt aan stoort, maar ik vond het persoonlijk echt een groot minpunt.

Ambiance & faciliteiten Cruise hotel Rotterdam

Het leuke van het Cruise hotel Rotterdam vond ik dat het echt meer is dan alleen een hotel. Ik heb ‘s ochtends een wandeling gemaakt over het schip… en ik voelde me wederom alsof ik op de Titanic liep. 🙂 Het was helaas te mistig om veel foto’s te maken… maar een tripje over het SS Rotterdam cruiseschip is zeker de moeite waard. Je kunt via de receptie eventueel ook een rondleiding boeken, ofwel met koptelefoon, ofwel met persoonlijke begeleiding… Maar dat vond ik persoonlijk vrij prijzig. Ik meen me te herinneren dat het minimaal zo’n 12 euro kost voor een rondleiding met koptelefoon. Ik ben sowieso niet zo heel erg van de historische details, dus dat heb ik maar aan me voorbij laten gaan. 🙂

Tot slot

Al met al vond ik het Cruise hotel in Rotterdam een leuk hotel. Een echte cruisevakantie is niet direct iets voor mij, dus het is heel leuk dat je in dit hotel toch eens een nachtje op een echt cruiseschip kan slapen… Zonder dat je direct 3 weken opgesloten zit met een heleboel vreemden op open zee. 🙂 Minpunten waren voor mij de niet helemaal schone kamer, en het feit dat ontbijt, parkeren en andere extra’s vrij prijzig zijn.

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht