Kosten & prijsniveau van Playa del Carmen

Mexico is in alle opzichten goedkoper dan Nederland. Het openbaar vervoer is er goedkoop, boodschappen zijn er goedkoop en uit eten gaan is er goedkoop. In de toeristische gebieden zoals Playa del Carmen ligt het prijsniveau echter een stuk hoger dan Mexico’s modale prijspeil. Playa del Carmen is desalniettemin een heel stuk goedkoper dan Nederland.

1. Prijs van vliegtickets naar Playa del Carmen

Een vliegticket vanuit Nederland, Belgie of Duitsland naar Playa del Carmen (Cancun Airport) is de grootste uitgave van je vakantie in Playa del Carmen. Een vliegticket kost minimaal EUR 525,- (absolute bodemprijs) en kan oplopen tot 1.100,-.

2. Kosten van overnachting in Playa del Carmen

Overnachten in Playa del Carmen kan in allerlei accommodaties van uiteenlopende kwaliteit en luxe. De prijzen voor een overnachting in Playa del Carmen variëren dan ook enorm per accommodatie. Een backpackers-hostel buiten de hotelzone kun je al boeken vanaf 15 euro per nacht. De meest luxueuze resorts vragen tot bijna 1200 euro per nacht. Vanaf 50 euro per nacht heb je al een prima hotelkamer in Playa del Carmen.

3. Prijzen van eten/voedsel in Playa del Carmen

In Playa del Carmen vind je hotels van allerlei rangen en standen. De prijs van een maaltijd varieert dan ook sterk per eetcafé en restaurant. Je hebt al een uitstekende lokale, Mexicaanse maaltijd vanaf 10 euro. Je kunt echter ook super chic dineren en je diner zo duur maken als je zelf wilt. Een gemiddelde avondmaaltijd kost in Playa del Carmen zo’n 20 euro (inclusief drankjes).

4. Kosten van drankjes in Playa del Carmen

Drinken is niet duur in Playa del Carmen. Voor een lokaal biertje in een kleinere bar betaal je ongeveer 1 euro. Voor premium pilsener in een groter club ben je al snel 2 euro kwijt. Desalniettemin is frisdrank bier, wijn en sterke drank (vooral tequila natuurlijk) stukken goedkoper dan in Nederland.

5. Prijzen van openbaar vervoer in Playa del Carmen

Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld in Playa del Carmen. Je betaalt voor een lange busrit tot ongeveer 100 kilometer ongeveer 5 euro. Voor een wat langere rit per taxi betaal je doorgaans 20 tot 30 euro.

Voor een rit met de Colectivo betaal je altijd een vast bedrag onder de 2 euro! Voor een enkeltje met het veerpont naar Cozumel betaal je 8 euro. Voor een huurauto betaal je (all-inclusive; exclusief brandstof) ongeveer 25 tot 50 euro per dag, afhankelijk van de auto.

6. Kosten van excursies rondom Playa del Carmen

Voor veel van de grotere attracties rondom Playa del Carmen dien je vervoer te regelen en moet je tickets kopen. De duurdere excursies rondom Playa del Carmen zijn als volgt:

  • Chichén Itzá: +/- EUR 40,-
  • Zwemmen met dolfijnen: v/a EUR 50,- tot  130,-
  • Xel-Ha: +/- EUR 60,-
  • Xcaret: +/- EUR 70,-
  • Aktun Chen: +/- EUR 70,-
  • Nohoch Jungle Crossing: +/- EUR 70,-

Heb jij ervaring met het prijsniveau in Playa del Carmen? Laat hieronder jouw ervaring achter met de kosten & prijzen in Playa!

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht