Vliegtickets: Playa del Carmen – Last minutes & ticketprijzen

Als je vanuit Nederland direct naar Playa del Carmen wilt reizen, dan vlieg je altijd op Cancún Airport, de luchthaven van Cancún. Van hieruit is het nog een halfuur met de taxi of bus naar de toeristische zone van Playa del Carmen. In dit artikel vindt je alle informatie over de goedkoopste vliegtickets naar Playa del Carmen & Cancún – Inclusief Last Minutes en ticketprijzen…

Vliegen op vliegveld Cancún vanaf Nederland of België

Wil jij vanuit Nederland of naar Playa del Carmen reizen? Dan ben je afhankelijk van één van deze drie vliegvelden…

  • Van Amsterdam naar Cancún Airport
  • Van Brussel naar Cancún Airport
  • Van Düsseldorf naar Cancún Airport

Vliegen vanuit Amsterdam naar “Playa” c.q. Cancún is doorgaans duurder dan vanuit Brussel of Düsseldorf.

Hieronder lees je exact hoe je vliegticket-aanbiedingen kunt vergelijken om het goedkoopste vliegticket naar Cancún te scoren. Je wilt immers niet te veel betalen voor een vliegticket naar Playa del Carmen!

Tijdsduur & afstand – Vlucht Amsterdam / Cancún

De afstand tussen Amsterdam en Cancún bedraagt bijna 8.300 kilometer. De vlucht van Nederland naar Cancún Airport in Mexico bedraagt 10 tot 12 uur. Let wel: dit is de gemiddelde reistijd en deze is dus afhankelijk van windrichting, windkracht, windsnelheid en turbulentie.

Prijzen voor vliegtickets naar Playa del Carmen / Cancún

De prijzen van een vliegticket (retour) naar Playa del Carmen lopen sterk uiteen. Een last minute in het laagseizoen koop je vanaf +/- EUR 525,- bij een goedkope luchtvaartmaatschappij (absolute minimumprijs). Bij dure luchtvaartmaatschappijen kan een retourticket Amsterdam – Cancún oplopen tot wel EUR 1.100,-.

Op Skyscanner.nl kun je precies zien wat de minimale en gemiddelde prijs is die de afgelopen maanden voor tickets (retourtickets) naar Playa del Carmen c.q. Cancún is betaald!

Beste luchtvaartmaatschappij voor Cancún

Voor vliegtickets Cancún vanaf Amsterdam kun je terecht bij KLM en Arkefly. Als je tevens aanbiedingen voor vliegtickets naar Cancún & Playa del Carmen van buitenlandse (=goedkope) luchtvaartmaatschappijen wilt checken, dan kun je het beste kijken bij “online reisbureaus” oftewel “reis-vergelijkers” zoals:

Op deze “ticketprijs-vergelijken-websites” kun je aanbiedingen voor vliegtickets naar Cancún & Playa del Carmen vergelijken… Niet alleen van de bekende luchtvaartmaatschappijen, maar ook van alle minder bekende aanbieders over de hele wereld!

Playa del Carmen: Flight Alert!

De website Vliegennaar.nl heeft een geniale applicatie, genaamd ‘Flight Alert”. Je kunt hier een maximum ticketprijs invullen, samen met je e-mailadres. Zodra er ergens ter wereld een ticket wordt aangeboden dat aan jouw budget en eisen voldoet, krijg je direct een e-mailtje!

Aanbiedingen voor vliegtickets naar Cancún & Playa del Carmen

In sommige periodes is een vliegticket plus hotel in Playa del Carmen (complete vakantie) goedkoper dan een los vliegticket of retourticket naar Cancún! In dat geval kun je je dus beter aanbiedingen van reisbureaus bekijken en vergelijken dan losse vliegtickets. Voor dit soort “complete vakantie-aanbiedingen” voor Playa del Carmen kun je het beste de website Expedia checken.

Goedkoopste datum om te vliegen naar Playa del Carmen

In de vakantie-periode zijn vliegtickets naar Cancún het duurst. Meestal zijn de vertrekdata op zaterdag het duurst om te vliegen. Vertrekken naar Playa del Carmen op zondag of doordeweeks is over het algemeen goedkoper. Speel op ticket-sites altijd met de vertrekdata, dat kan je al snel 100 tot 200 euro besparen op een vliegticket naar Playa del Carmen!

Goedkope last minute vliegticket naar Playa del Carmen!?
Hoe vroeger je boekt, des te goedkoper je retourticket voor Playa del Carmen doorgaans is. Last Minutes naar “Playa” en Cancún zijn over het algemeen mindere voordelig geprijsd. Heel af en toe kom je mooie last minute aanbiedingen tegen naar Playa del Carmen op Vliegtickets.nl of WorldTicketCenter.nl.

Lastminute vliegtickets naar Playa del Carmen / Cancún zijn qua prijs alleen gunstig in het voor- en naseizoen. Als je in de vakantie-periode naar Playa del Carmen wilt vliegen met een voordelige airliner, dien je juist bijtijds te boeken. Je bent dan nooit meer geld kwijt dan je zou betalen voor een zogenaamde “last minute aanbieding” van een grote en duurdere luchtvaartmaatschappij.

Vervoer van en naar het vliegveld in Cancún

Vervoer van het vliegveld in Cancún naar je hotel in Playa del Carmen kan op verschillende manieren worden geregeld. Vaak is er een gratis transfer inbegrepen bij je verblijf in het hotel in Playa del Carmen. Een taxi-chauffeur of auto van het hotel zélf staat je dan op te wachten met een bordje waar jouw reserveringsnaam op vermeld staat.

1. Prijs bus: Cancún Airport – Playa del Carmen

Daarnaast rijden er voordelige, openbare bussen van het vliegveld naar Cancún en Playa del Carmen. Deze stoppen echter alleen bij specifieke bushaltes. De populairste manier om je hotel in Playa del Carmen te bereiken is een zogenaamde “private shuttle service”; je betaalt 10 tot 12 euro p.p. en wordt bij je hotel afgezet. Het voordeel is de lage prijs; het nadeel is dat je (maximaal 9) andere toeristen bij hun hotel afzet.

2. Prijs taxi: Cancún Airport – Playa del Carmen

Als je zo snel mogelijk bij je hotel afgezet wilt worden, dan dien je een taxi te nemen. Pas op als iemand je koffers aanneemt op het vliegveld. Diegene zal proberen om je naar een specifieke taxi te loodsen en vraagt vervolgens geld voor deze dienst.

Je kunt beter zelf een taxi aanspreken, dan weet je zeker dat er niks met je koffers gebeurt. Bovendien kun je dan vooraf een vaste ritprijs met de taxi-chauffeur afspreken. Betaal nooit meer dan 50 euro voor een taxi van Cancún Airport naar Playa del Carmen. 30 euro is een hele goede prijs!

Heb jij vragen of opmerkingen over vliegtickets, ticketprijzen en last minutes naar Playa del Carmen? Laat hieronder je reactie achter…

Foto: Lucht Playa del Carmen – Copyright©: Sean & Lauren (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht