Playa del Carmen – Verblijf, Weer, Excursies & Meer…

Playa del Carmen is een schitterende badplaats in Oost-Mexico vlakbij de hyper-toeristische stad Cancún. Playa del Carmen is de hoofdplaats van de gemeente Solidaridad in de staat Quintana Roo en ligt op het schiereiland Yucatán aan de ‘Riviera Maya’. Vanuit Nederland vlieg je nagenoeg altijd op de luchthaven van Cancún. Van hieruit is het een halfuur met de taxi naar de hotels in Playa del Carmen.

De afgelopen 15 jaar is Playa del Carmen uitgegroeid van een schitterend, afgelegen vissersdorp tot een vakantieparadijs met grote hotels, trendy bars en chique restaurants. Desalniettemin behoort Playa del Carmen nog altijd tot een van de mooiste badplaatsen ter wereld.

In dit artikel lees je alles over het weer, de bezienswaardigheden, de excursies en de hotels van Playa del Carmen in Mexico…

Als toerist in Playa del Carmen (Mexico)

Playa del Carmen wordt voornamelijk bezocht door toeristen die de immense drukte van Cancún willen ontvluchten. De populaire villa- en hotelwijk Playacar is tegenwoordig een onderdeel van Playa del Carmen. Deze zone wordt ook wel de “hotelzone” genoemd. Men spreekt In het toeristische deel van Playa del Carmen overwegend Spaans en “Yucateeks Maya”, maar de meesten spreken tevens Engels.

Veruit de meeste (Nederlandse) toeristen verblijven binnen de toeristische hotelzone ‘Playacar’ of tussen Playacar en het centrum van Playa del Carmen. Om de veiligheid te waarborgen wordt Playacar omringd door politie-controleposten en is er relatief veel politie aanwezig. Zodoende voel je je als toerist veilig en beschermd in Playa del Carmen.

no images were found

Op vakantie in Playa del Carmen – Mexico…

Als je op vakantie gaat naar Playa del Carmen, dan dien je een aantal dingen te weten. Hieronder hebben we alle informatie uiteengezet over:

1. Vliegtickets
2. Verblijf (hotels & resorts)
3. Weer & weersverwachting
4. Excursies & bezienswaardigheden
5. Strand & relaxen
6. Duiken & snorkelen
7. Eten & drinken (restaurants e.a.)
8. Nachtleven (bars & discotheken
9. Openbaar vervoer
10. Kosten & prijsniveau

Klik voor uitgebreidere en gedetailleerdere informatie op de link onder ieder stukje…

1. Vliegtickets & last minutes naar Playa del Carmen

Vanuit Nederland vlieg je nagenoeg altijd op de luchthaven van Cancún. De vlucht van Nederland naar Cancún Airport in Mexico bedraagt 10 tot 12 uur. Vanaf het vliegveld is het nog een halfuurtje met de taxi naar de hotelzone Playacar in Playa del Carmen. De prijzen van een vliegticket (retour) naar Playa del Carmen lopen sterk uiteen. Een last minute in het laagseizoen (nov – mrt) koop je vanaf +/- EUR 525,- (absolute minimumprijs).

Lees hier over vliegtickets & last minutes naar Playa del Carmen…

2. Hotels & resorts in Playa del Carmen

Playa del Carmen staat bekend om zijn kolossale, super-de-luxe all-inclusive resorts, maar ook om de wat kleinere en persoonlijkere hotelletjes. Er zijn hele mooie, relaxte en relatief rustige hotels en resorts in Playa del Carmen… Maar ook overbevolkte vreetschuren waar hordes Amerikanen schouder aan schouder aan de bar zitten en sigaren roken in het zwembad. Een goede hotel-keuze is dus raadzaam in Playa del Carmen…

Bekijk hier de top 10 beste hotels & resorts van Playa del Carmen…

3. Weer, weersverwachting & klimaat van Playa del Carmen

Playa del Carmen wordt het hele jaar door gekenmerkt door een zwoel, tropisch klimaat. Hoewel commerciële vakantiewebsites en reisbureaus nog weleens het tegendeel beweren, is het weer in Playa del Carmen echter niet altijd even mooi. Zo verschillen de zonuren, regenval, winderigheid en luchtvochtigheid behoorlijk per seizoen en per maand. Bovendien dien je rekening te houden met het regenseizoen en orkaanseizoen van Mexico.

Lees hier alles over temperatuur, regenval & orkanen in Playa del Carmen…

4. Excursies & bezienswaardigheden nabij Playa del Carmen

Het mooiste aan Playa del Carmen is ongetwijfeld de verscheidenheid aan bezienswaardigheden en excursies. Zo vormt de Maya-stad Chichén Itzá een belangrijke trekpleisters. De Maya-stad Tulum is minstens zo mooi vanwege de ligging op een klif aan Zee. Daarnaast vind je bij Playa del Carmen talloze ruïnes, cenodes, eilanden, ondergrondse waterstelsels, natuurparken en schitterende koraalriffen.

Bekijk hier de top 10 excursies & bezienswaardigheden van Playa del Carmen…

5. Mooiste stranden & relax-plekken in Playa del Carmen

De stranden van Cancún zijn afgeladen met toeristen, terwijl de stranden van Playa del Carmen relatief rustig en bovendien veel mooier zijn! Het strand van Playa del Carmen is een stuk breder dan dat van Cancún en de zee is zodoende oogverblindend blauw. De zee is bovendien rustig en dus veilig voor kleine kinderen. Het zuidelijke strand van Playa del Carmen is het meest toeristisch; meer naar het noorden kun je duiken en snorkelen.

Lees hier alles over der mooiste stranden in Playa del Carmen…

6. Duiken & snorkelen in en nabij Playa del Carmen

Vlakbij Playa del Carmen bevindt zich een deel van het op één na grootste koraalrif ter wereld, genaamd ‘Los Alecranes’. Los Alecranes loopt vanaf de kust van Mexico tot aan de kust van Honduras. Het deel bij Playa del Carmen wordt ook wel het ‘Gama Rif’ of ‘El Gran Arrecife Maya’ genoemd. Het Gama Rif bij Playa del Carmen biedt perfecte omstandigheden voor zowel snorkelaars als duikers.

Lees hier alles over de mooiste duik- & snorkelplekken van Playa del Carmen…

7. Beste restaurants in Playa del Carmen

Playa del Carmen is een belangrijke toeristenbestemming en herbergt dan ook talloze restaurants. In dit artikel kun je de top 10 beste restaurants van Playa del Carmen bekijken volgens de objectieve beoordelingswebsite ‘Tripadvisor’. Je vindt in Playa del Carmen authentieke Mexicaanse restaurants maar ook visspecialiteiten-restaurants en internationale keukens.

Bekijk hier de top 10 beste restaurants van Playa del Carmen…

8. Uitgaan & nachtleven in Playa del Carmen

Het uitgaansleven in Playa del Carmen is bijna net zo groot en bruisend als dat in het mega-toeristische Cancún. In Playa hangt echter een prettigere, gezelligere en meer ongedwongen sfeer. De populairste bars, nachtclubs en discotheken van Playa del Carmen liggen grotendeels aan en rondom Fifth Avenue (5th Avenue oftewel La Quinta). Ook op het strand en in de beachclubs kun je fantastisch uitgaan.

Lees hier over de bars, clubs & discotheken in Playa del Carmen…

9. Openbaar vervoer Playa del Carmen

Het openbaar vervoer in Playa del Carmen is uitstekend geregeld. Vanaf het vliegveld in Cancún naar je hotel of resort in Playa del Carmen kun je een privé-transfer, taxi of bus nemen. Het vervoer tijdens excursies zit doorgaans inbegrepen bij de trip, tenzij je zelf een auto of taxi huurt. Het centrum van Playa del Carmen ligt op loopafstand van de hotelzone, maar er zijn altijd taxi’s beschikbaar om je terug te brengen.

Lees hier alles over taxi’s & bussen in Playa del Carmen…

10. Kosten, prijzen & prijsniveau voor Playa del Carmen

Mexico is in alle opzichten goedkoper dan Nederland. Openbaar vervoer, eten  & overnachten is goedkoop. Playa del Carmen is echter beduidend duurder dan het Mexicaanse gemiddelde, omdat het er nu eenmaal erg toeristisch is. Het is in Playa del Carmen desalniettemin goedkoper dan in Nederland, vooral qua bars, restaurants, discotheken en openbaar vervoer. Hotels en resorts kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

Lees hier alles over prijsniveau & kosten in Playa del Carmen…

no images were found

Tot slot

De oorspronkelijke Maya-naam van Playa del Carmen is Xaman-Ha, wat “wateren van het noorden” betekent. De huidige naam ‘Playa del Carmen’ is afgeleid van de ‘Virgen del Carmen‘ (Heilige Maagd Maria van de berg Karmel). De maagd Carmen, zoals zij ook wel bekend stond, werd door de Spanjaarden die begin 16e eeuw met hun schepen Mexico veroverden gezien als patroonheilige van vissers en zeelieden.

Tip: Playa del Carmen moet niet worden verward met Puerto del Carmen. Dit is namelijk het toeristische centrum van het Spaanse Canarische Eiland Lanzarot.

Ben jij net zo enthousiast over Playa del Carmen in Mexico als Pretty Travelling? Laat a.u.b. hieronder jouw mening achter!

Foto: Strand Playa del Carmen – Copyright©: [debug] (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht