Openbaar vervoer in Playa del Carmen (bus, taxi & collectivo)

Het openbaar vervoer in Playa del Carmen is uitstekend geregeld. In de binnenstad en rond de hotelzone en stranden kun je eigenlijk alles te voet bereiken. Voor uitstapjes, excursies en bezienswaardigheden rondom Playa del Carmen heb je echter vervoer nodig…

Vervoer van vliegveld (Cancun) naar hotel (Playa del Carmen)

Je wilt natuurlijk allereerst weten hoe je vanaf het vliegveld van Cancun naar de hotelzone van Playa del Carmen geraakt. In veel gevallen is er een gratis privé-transfer inbegrepen bij je verblijf in het hotel in Playa del Carmen. Een taxi-chauffeur of auto van het hotel zélf staat je dan op te wachten met een naambordje.

Is dit niet het geval, dan kun je een taxi, een “Private Shuttle”, de bus of een “colectivo” nemen.  De prijzen voor openbaar vervoer van Cancun Airport naar Playa del Carmen zijn als volgt

  • Taxi: +/- 35 – 50 euro
  • Private Shuttle: +/- 10 – 12 euro
  • Openbare bus: +/- 5 euro
  • Colectivo: +/- 2 euro

Colectivo’s zijn openbare, oude minibusjes die van en naar Cancun, Playa del Carmen en Tulum rijden.

Bussen in Playa del Carmen – openbaar vervoer

Bussen zijn een prima vorm van openbaar vervoer in Playa del Carmen. Je betaalt voor een lange busrit tot ongeveer 100 kilometer ongeveer 5 euro. Het kan wel zijn dat je een halfuurtje staat te wachten op je bus.

Het busstation van Playa del Carmen ligt op de hoek van 5th avenue en avenue Juarez. Van hieruit vertrekken dagelijks bussen naar Tulum, Chetumal en buurland Belize. Met de bus kun je in principe overal naar toe, maar voor langere afstanden zul je moeten overstappen. Omdat het buiten de hotelzones niet overal even veilig is in Mexico, is vaak overstappen niet per definitie raadzaam.

Taxi’s in Playa del Carmen (openbaar vervoer)

Taxi’s worden door toeristen het vaakst gebruikt als openbaar vervoer in Playa del Carmen. Langere taxi-ritten kunnen echter behoorlijk in de kosten lopen. Voor korte afstanden zijn taxi’s snel, efficiënt en wat PrettyTravelling betreft de beste keuze. Spreek wel altijd vooraf een prijs af en ding desnoods af. Voor een wat langere rit per taxi betaal je doorgaans 20 tot 30 euro.

Voor de grotere, verder gelegen excursies wordt doorgaans gezamenlijk vervoer geregeld door de verschillende hotels. Zodoende kun je bijna gratis met een touringcar naar de grotere bezienswaardigheden (Chichén Itzá e.a.) als je bij je hotel boekt.

Colectivo in Playa del Carmen – openbaar vervoer

Een colectivo is een openbaar minibusje. Zodra de chauffeur vindt dat er genoeg mensen zijn ingestapt, wordt er gereden. Hoewel er ook relatief nieuwe colectivo’s rondrijden, zijn colectivo’s meestal wat oudere busjes.

De busjes zijn niet erg comfortabel, maar wel erg goedkoop, vooral in vergelijking met taxi’s!De colectivo’s in Playa del Carmen rijden continu af en aan van en naar Playa del Carmen, Cancun en Tulum. De kosten van een Colectivo zijn als volgt:

  • Playa del Carmen – Cancun: 30 peso’s (1,60 euro)
  • Cancun – Playa del Carmen: 30 peso’s (1,60 euro)
  • Playa del Carmen – Tulum: 20 peso’s (1,10 euro)
  • Tulum – Playa del Carmen: 20 peso’s (1,10 euro)

Let op: colectivo’s rijden van 5 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds. Je betaalt altijd het volle pond, ook als je slechts 1 kilometer meerijdt.

Veerdienst in Playa del Carmen (openbaar vervoer)

Vanaf de pier in het centrum van Playa del Carmen (hotelzone Playacar) vaart de veerdienst binnen 40 minuten naar het eiland Cozumel. Voor een enkeltje betaal je 8 euro. De overtocht is een attractie op zich!

Auto huren in Playa del Carmen

Met een huurauto ben je in Playa del Carmen het meest flexibel. De beste autoverhuur zit bij het vliegveld van Cancun. Over autoverhuur in in Playa del Carmen zélf hoor je regelmatig klachten.

Als je de omgeving van Playa del Carmen écht wilt ontdekken, dan is een huurauto een must. Playa del Carmen heeft overigens een schitterende omgeving en prima wegen. Voor een huurauto betaal je (all-inclusive, maar exclusief brandstof) ongeveer 25 tot 50 euro per dag, afhankelijk van de auto.

Heb jij ervaring met het openbaar vervoer in Playa del Carmen? Laat hieronder je reactie achter!

Foto: Taxi Playa del Carmen – Copyright©: Marysol (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht