Mooiste stranden van Playa del Carmen

De stranden van Cancún zijn afgeladen met toeristen, terwijl de stranden van Playa del Carmen relatief rustig en bovendien veel mooier zijn! Het strand van Playa del Carmen is een stuk breder dan dat van Cancún en de zee is zodoende oogverblindend blauw. De zee is bovendien een stuk rustiger dan in Cancún en dus veiliger voor kleine kinderen.

Mooiste stranden van Playa del Carmen

Alle stranden van Playa del Carmen zijn bedekt met puur, wit zacht zand en vermalen kalksteen. Dit geeft de stranden een ultiem, tropisch uiterlijk dat nog eens wordt versterkt door de palmbomen en het azuurblauwe zeewater. In principe zijn alle zandstranden van Playa del Carmen even mooi.

Alleen de breedte functie en faciliteiten verschillen per strand. Zo heb je stranden waar alleen wordt gezonnebaad en gezwommen, maar ook stranden waar men watersporten bedrijft. Hoe noordelijker je komt, des te rustiger de stranden.

South, Central & North Beach

Er zijn op de stranden van Playa del Carmen talloze strandtentjes en barretjes en evenveel duikcentra te vinden. Je vindt er bovendien tal van watersportactiviteiten zoals windsurfen, parasailen, jetskiën waterskiën, wakeboarden, paragliden, kitesurfen en ga zo maar door. In het noorden – nabij de Great Coral – vind je de mooiste duiklocaties.

Centraal Playa del Carmen is waar het ooit allemaal begon. Van hieruit groeide “Playa” uit van een vissersdorpje tot een vakantieparadijs. Hier vind je de veerpont Cozumel en bovendien een breed strand dat ietwat smaller wordt naarmate je verder naar het noorden loopt.

In Zuid Playa del Carmen – iets ten noorden van de pier bij Porto Real – vind je de meeste hotels en toeristische stranden. Het strand is er zeer breed en je vindt er beach clubs en toeristische watersportactiviteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Iets ten zuiden van de Porto Real ligt de dure villa- & hotelwijk Playacar.

no images were found

Hoe zit het met de privé-stranden van hotels?

De stranden van Playa del Carmen zijn grotendeels in privébezit van hotels. Elk all-inclusive hotel aan de kust heeft in principe zijn eigen stukje privé-strand. De kleinschalige hotels die net wat verder van het strand liggen maken voor hun gasten afspraken met de grotere hotels. Je kunt als verblijvende toerist dus altijd op het strand terecht en gebruikmaken van de strandfaciliteiten (bars, strandstoelen, handdoeken etc.).

Als je in één van de hotels of resorts in Playa del Carmen verblijft ben je in principe verzekerd van een strandstoel. Dit geldt dus ook als jouw hotel geen “eigen” stukje strand heeft. Ben je een dagje in “Playa” vanuit Cancún, dan zul je een stukje openbaar strand moeten zoeken. Het nadeel van de openbare stranden is dat het er over het algemeen drukker is en dat er niet of nauwelijks strandstoelen, strandbedden en parasols beschikbaar zijn.

Tips

Hierbij nog enkele tips, adviezen & aandachtspunten met betrekking tot de stranden in Playa del Carmen…

1. Schoeisel

Je hoeft in principe geen badschoeisel (slippers, sandalen e.a.) aan op het strand en in zee. Het strand is namelijk zacht en aan de kust vind je geen zee-egels of scherpe stenen. Het strandzand kan echter zodanig heet worden door de zon dat schoeisel prettig is.

2. Eten, drinken & bediening

Op de toeristische privé-stranden van Playa del Carmen beschikken over luxe strandtentjes. Van hieruit serveert de rustige, behulpzame en niet-opdringerige bediening drankjes en eten aan je strandstoel of strandbed. Van een colaatje of watertje tot verse tortilla’s en heerlijke tequila-cocktails!

3. Naaktstranden & topless zonnen

Naaktstranden en naturistenstranden zijn in Playa del Carmen niet te vinden. Naakt en zelfs topless zijn bij de Mexicaanse wet verboden. Desalniettemin zijn er veel dames die topless en in kleine string zonnen. Hoewel de lokale bevolking doorgaans niet gediend is van topless zonnen, wordt het op de privé-stranden gedoogd.

4. Gevaarlijke stromingen

In zee moet er goed opgepast worden. Er zijn dagen waarop er gevaarlijke stromingen oftewel onderstromingen ontstaan als gevolg van de uitmondende rivieren, windkracht en wisselende getijden. Gevaarlijke stromingen worden in Playa del Carmen aangegeven middels vlaggen op het strand.

Naast de schitterende stranden, vind je in Playa del Carmen ook talloze Spa’s en massagesalons om heerlijk te relaxen en tot rust te komen.

Tot slot

De stranden van Playa del Carmen zijn wonderschoon, ongerept en van alle gemakken voorzien. De stranden van “Playa” zijn toeristisch, maar relatief rustig omdat ze grotendeels voorbehouden zijn aan hotelbezoekers.

Ben jij weleens op het strand van Playa del Carmen geweest? Of ben je voornemens de mooie stranden van Playa del Carmen te bezoeken? Laat hieronder je reactie achter!

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht