Hotels zonder kinderen (adults only) in Sharm el-Sheikh

Je wilt op vakantie naar de bekende badplaats Sharm el-Sheikh in Egypte, maar je zit niet op kinderen te wachten. Je wilt in het hotel waar je verblijft geen geschreeuw, gekrijs of gesnotter om je heen… En je bent dus op zoek naar een “adults only” hotel in Sharm el-Sheikh. Maar bestaan er dergelijke hotels in Sharm el-Sheihk? Kortom: je wilt een antwoord op de volgende vraag: zijn er hotels zonder kinderen in Sharm el-Sheikh? Je leest het hieronder.

Bestaan er adults-only hotels in Sharm el-Sheikh?

Kort gezegd: er bestaat slechts 1 hotel in Sharm el-Sheikh dat geen kinderen jonger dan 12 jaar toestaat, namelijk The Royal Savoy Sharm El Sheikh. Dit is een zeer exclusief 5-sterren-hotel, en dit reflecteert zich ook duidelijk in de prijs. Verder zijn er in Sharm el-Sheikh helaas geen adults only hotels waar je gegarandeerd geen kinderen tegenkomt. Sharm el-Sheikh is namelijk een familiebestemming bij uitstek. Praktisch alle hotels staan dus kinderen toe. Sterker nog, veel hotels focussen zich specifiek op kinderen en hebben er zelfs speciale faciliteiten en activiteiten voor.

Niet getreurd, er zijn een aantal dingen die je in overweging kunt nemen alvorens je een vakantie naar Sharm el-Sheikh helemaal van de baan schuift, namelijk:

1. Hoeveel faciliteiten biedt het hotel voor kinderen?

Hoe meer faciliteiten er voor kinderen zijn, hoe meer families met kinderen het hotel logischerwijs zal aantrekken. Dit heeft overigens ook een keerzijde. Als de faciliteiten goed geregeld zijn, dan hoef je daar als volwassene niet direct last van te hebben. Het kan er juist voor zorgen dat je minder last hebt van kinderen. Veel van de grotere hotels in Sharm el-Sheikh hebben bijvoorbeeld een “kids club” die in een afgezonderd stuk van het hotel is gelocaliseerd.

2. Heeft het hotel adults-only faciliteiten?

Er bestaan ook veel hotels in Sharm el-Sheikh die bepaalde faciliteiten alleen voor volwassenen toegankelijk stellen. Zo hebben grotere resorts vaak een adults-only zwembad en worden kinderen niet bij alle restaurants toegelaten. Als je naar een groot resort gaat, kun je kinderen op die manier makkelijk vermijden.

3. Hoe groot is het hotel?

Kijk ook eens naar de grootte van het hotel van je keuze. Is het een massaal resort, dan behoren ouders met kinderen vrijwel altijd tot de doelgroep. Ga je echter naar een klein en intiem hotel, dan zul je daar doorgaans veel minder kinderen aantreffen omdat een kind simpelweg niet voldoende in het hotel heeft om zich meerdere dagen te vermaken.

Tips?

Als je graag naar Sharm el-Sheikh op vakantie wilt, maar dan wel naar een adults-only hotel wilt zonder kinderen, dan zijn de opties helaas beperkt. Door slim te selecteren kun je echter een hoop kinderen vermijden. Ben jij zelf naar Sharm el-Sheikh op vakantie geweest en heb je tips voor hotels met geen (of weinig) kinderen? Laat hieronder dan a.u.b. een reactie achter!

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht