Bounty-eiland: Zanzibar (Tanzania)

Zanzibar is een eiland aan de oostkust van Afrika dat deel uitmaakt van Tanzania. Zanzibar staat samen met de eilanden Pemba en Mafia ook wel bekend als de specerijeneilanden.

Zanzibar moet het vooral hebben van de kruiden- en specerijen-export, maar zeker ook van het toerisme. De sprookjesachtige hoofdstad Stonetown is een toeristische trekpleister, maar ook voor natuurliefhebbers en rustzoekers heeft Zanzibar veel te bieden.

Schitterende natuur

Zo heeft Zanzibar een aantal schitterende bounty-stranden. Ze worden gekenmerkt door azuurblauw water, parelwitte stranden en wuivende kokospalmen. Indien je gaat snorkelen of duiken op Zanzibar, kun je dit het beste doen aan de oostkant, nabij het eiland en natuurpark Mnemba.

Bekijk hier de top 20 mooiste bounty-eilanden ter wereld!

Schildpadden & dolfijnen

Mnemba is overigens een atol waar je een verscheidenheid aan koraalriffen met schildpadden en dolfijnen vindt. Op Zanzibar zelf is het vissersdorpje Nungwi een uitstekende plek van waaruit je kunt duiken en snorkelen. Mnemba is zelfs de beste plaats om mooi koraal en veel vissen te zien van het hele eiland. Bovendien vindt je in de directe omgeving van Mnemba verscheidene bounty-stranden waar je het rijk voor je alleen hebt.

> Bekijk hier foto’s van Zanzibar in Tanzania…

Ben jij op Zanzibar geweest? Of ben je voornemens Zanzibar in Tanzania te bezoeken? Laat dan hieronder je reactie achter!

Foto Zanzibar – Copyright©: Kees Kennis (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht