Bounty eiland: Togian-eilanden (Indonesië)

Sulawesi is een van de 4 grote Soenda-eilanden in Indonesië. Sulawesi ligt tussen Borneo en de Molukken. De Togian-eilanden oftewel Togean-eilanden vormen een eilandengroep van 56 kleinere eilanden voor de kust van Sulawesi. De 3 grootste Togian-eilanden zijn Batudaka, Togian en Talatakoh. Deze vulkanische eilanden zijn begroeid met regenwoud en omgeven door uitgestrekte koraalriffen.

Prachtige dieren & verlaten bounty-eilanden

De Togian-eilanden herbergen talloze land- en waterdieren, waaronder diverse soorten schildpadden, doejoengs en makaken. In 2004 is een groot deel van de Togian-eilanden omgedoopt tot nationaal park. Dit park bestaat onder meer uit 292.000 hectaren ongerept koraal. Op de kleinere Togian-eilanden vind je bovendien schitterende, verlaten bounty-stranden. Eilandjes die absoluut de moeite waard zijn, zijn onder meer Bomba, Ampana, Tentena, Pendolo, Bancea, Toraja en Palu. Het mooiste van de Togian-eilanden is misschien toch wel het onbewoonde Pulau Kadidiri.

Bekijk hier de top 20 mooiste bounty-eilanden ter wereld!

Bunaken

Droom jij van een verblijf op een idyllisch & verlaten eiland met wuivende kokospalmen en poederwitte stranden? De Togian-eilanden worden nauwelijks bezocht door toeristen, maar behoren desalniettemin tot de mooiste en meest paradijselijke plekjes op aarde. Als je de Togian-eilanden bezoekt, is ook Bunaken een absolute aanrader. Bunaken is een klein eilandje voor de kust van de Indonesische stad Manado. Hier vind je een aantal van de mooiste koraalriffen ter wereld die tot het ‘Nationaal Park Bunaken’ behoren.

> Bekijk hier foto’s van de Togian-eilanden in Indonesië…

Ben jij op Togian geweest? Of ben je voornemens Togian in Indonesië te bezoeken? Laat dan hieronder je reactie achter!

Foto Togian – Copyright©: Elrentaplats (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht