Bounty-eiland: Straat Torres-eilanden (Australië)

De Straat Torres-eilanden oftewel Torres Strait Islands laten zien hoe Australië zou zijn gebleven als er nooit Europeanen aan wal waren gestapt. De Straat Torres-archipel betreft een groep van ten minste 274 eilanden tussen de noordelijkste punt van Queensland, Australië en de eilanden van Papoea-Nieuw-Guinea.

Stammencultuur

De eilanden in de Torres Straat herbergen een stammencultuur die doet denken aan zowel de Australische Aboriginals als de Papoea’s. Er zijn hotels en vliegvelden op Thursday Island en Horn Island, en het ‘Great Barrier Reef’ is gemakkelijk te bereiken! Wil je andere eilanden bezoeken? Dan kun je het beste een lokale tribale gids inschakelen.

Bekijk hier de top 20 mooiste bounty-eilanden ter wereld!

Koraalriffen

Er zijn namelijk talloze onbewoonde eilanden in de Torres Straat van Australië met parelwitte zandstranden, palmbomen, koraalriffen en alles wat je van een onbewoond bounty-eiland mag verwachten. Je vindt hier koraalriffen die veel mooier (lees: ongerepter) zijn dan het “Groot Barrièrerif”, omdat er letterlijk niemand komt. Om de afgelegen Torres Strait-eilandjes te bezoeken is overigens wel bestuurlijke toestemming nodig!

> Bekijk hier foto’s van Queensland & de Torres Strait in Australië

Ben jij op Straat Torres geweest? Of ben je voornemens Straat Torres in Australië te bezoeken? Laat dan hieronder je reactie achter!

Foto Torres Strait – Copyright©: Kevgibbo (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht