Bounty-eiland: Socotra (Jemen)

Socotra oftewel Soqotra is een kleine archipel, bestaande uit 4 geïsoleerde eilanden. Het gaat om hoofdeiland Socatra met daarop de hoofdstad Hadiboh en daarnaast “de drie broers” Abd Al Kuri, Samha & Darsa. Deze 4 eilanden liggen in de Indische Oceaan, vlakbij de Hoorn van Afrika. Socatra behoort tot het bestuur van Jemen en zodoende tot de Arabische Liga, waartoe o.a. ook Irak en Egypte behoren. Als je Socatra wilt bezoeken, dan vlieg je doorgaans vanuit Jama, de hoofdstad van Jemen.

Prachtig & mystiek

Socotra behoort tot de prachtigste en mystiekste Bounty-eilanden ter wereld. Enkele honderden jaren geleden werd nog gedacht dat het niet eens bestond! Socotra wordt omringd door koraalriffen en herbergt een aantal schitterende, uitgestrekte en verlaten zandstranden waar je het rijk voor je alleen hebt. Socatra wordt namelijk bewoond, maar is desalniettemin extreem dunbevolkt.

Bekijk hier de top 20 mooiste bounty-eilanden ter wereld!

800 unieke plant- & diersoorten

Bovendien zul je op Socatra niet snel toeristen tegenkomen, terwijl er belachelijk veel te zien is. Zo is Socatra kandidaat voor de “New Seven Wonders of Nature 2011” en de hele archipel staat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Op Socatra mag je het Diksam Plateau, het Shebahon, uitzichtpunt en de Dae’rho Canyon niet overslaan. Bovendien herbergt Socotra 800 planten- & diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen!

> Bekijk hier foto’s van Socotra in Jemen

Ben jij op Socotra geweest? Of ben je voornemens Socotra in Jemen te bezoeken? Laat hieronder je reactie achter!

Foto Socotra – Copyright©: Martin Sojka (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht