Bounty-eiland: San Blas-eilanden (Panama)

Panama is waarschijnlijk niet de eerste plaats die in je opkomt als je denkt aan bounty-eilanden. De Panamese San Blas-archipel in de Caraïben is echter ongelooflijk schitterend. San Blas bestaat uit 357 eilanden voor de kust van Panama, die ook wel de ‘Kuna Yala-eilanden’ worden genoemd. Een groot deel is onbewoond, en een bounty-gevoel gegarandeerd!

Schitterende koraalriffen

De inheemse Kuna-indianen verbieden het vissen met geavanceerd materiaal. Het opduiken van spullen uit zee, mag alleen met lucht uit de eigen longen, en scubaduiken is dan ook niet toegestaan. Dankzij deze restricties behoren de koraalriffen rondom de Midden-Amerikaanse San Blas-eilanden tot de best bewaarde ter wereld. Ze zijn zeker zo mooi als die van de Caymaneilanden & Maagdeneilanden.

Bekijk hier de top 20 mooiste bounty-eilanden ter wereld!

357 kleine eilanden

De San Blas-eilanden vormen een halve maan van 357 kleine eilanden in het zuiden van de Cariben. Van luxe is geen sprake: je slaapt bij de inheemse inwoners thuis en eet wat de pot schaft. Geen dag is hetzelfde, en San Blas is dan ook voor de avontuurlijk reiziger die van onverwachte wendingen houdt.

> Bekijk hier foto’s van de San Blas-eilanden in Panama…

Ben jij op San Blas geweest? Of ben je voornemens San Blas in Panama te bezoeken? Laat dan hieronder je reactie achter!

Foto San Blas – Copyright©: WHL Travel (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht