Bounty-eiland: Perhentian-eilanden (Maleisië)

De Perhentian-eilanden vormen een eilandengroep die ongeveer 20 kilometer van de kust ligt van noordoost Maleisië. Deze eilanden behoren tot de meest schitterende en ongekunstelde bounty-eilanden ter wereld. Het overgrote merendeel van de eilanden en omliggende wateren betreft beschermd natuurgebied, dus er wordt uiterst respectvol met flora en fauna omgesprongen. De Perhentian-archipel staat niet voor niets bekend als “Malaysia’s Marine Paradise”.

Bekijk hier de top 20 mooiste bounty-eilanden ter wereld!

Dierenrijk

De natuur wordt op Perhentian beter beschermd en ziet er ongerepter uit dan die van de Tioman-eilanden of Redang-eilanden. De Perhentian Islands herbergen bovendien schildpadden, haaien, roggen, apen, wat de Perhentian-eilanden absoluut de moeite waard maakt . Perhentian beschikt over alles wat je je kunt voorstellen bij het woord paradijs. Uitgestrekte koralen, uniek zeeleven, azuurblauwe zee, zandstranden, palmbomen, rust, privacy en kristalhelder zeewater. Je kunt de Perhentian-eilanden enkel bereiken met een boot via Kuala Besut of Tok Bali.

> Bekijk hier foto’s van de Perhentian Islands in Maleisië…

Ben jij op Perhentian geweest? Of ben je voornemens Perhentian in Maleisië te bezoeken? Laat dan hieronder je reactie achter!

Foto Perhentian – Copyright©: C-greb (Flickr®)
Reacties

1 reactie op Bounty-eiland: Perhentian-eilanden (Maleisië)

  1. Mengyun en Erwin

    De Perhentian eilanden staan heel hoog in onze vakantiebeleving. Prachtige onderwaternatuur (Besar mooier dan Kecil, helderder water), relaxte atmosfeer (Kecil iets levendiger dan Besar, Besar is geweldig voor jonge gezinnen), lekker eten (bepaald door de ‘vangst van de dag’) en vriendelijke mensen. 2 zaken om op te letten: ga niet tussen half oktober en half februari (moessontijd, iedere dag regen en bijna alles gesloten) en soms drijven er gemene oranje kwalletjes met lange tentakels. Net voor en net na de moesson is het lekker rustig.

    Reply

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht