Bounty-eiland: Galapagos-eilanden (Ecuador)

De Galapagos-eilanden of kortweg Galapagos is een wijdverspreide eilandengroep in de Stille Oceaan. De Galapagos-eilanden behoren staatkundig tot Ecuador, maar liggen in open zee, op ruim 1000 kilometer afstand van de Zuid-Amerikaanse westkust. De Galapagos-archipel bestaat uit 128 eilanden en eilandjes waarvan er slechts enkele worden bewoond. Er zijn dan ook meer dan genoeg schitterende, onbewoonde bounty-eilanden waar je ongestoord van rust, zon, zee, strand en natuur kan genieten.

Bekijk hier de top 20 mooiste bounty-eilanden ter wereld!

Isabela, Santa cruz, Fernandina, San Salvador & meer

Tot de bekendste Galapagos-eilanden behoren onder andere Isabela, Santa cruz, Fernandina, San Salvador, Floreana en Pinta. Al deze eilanden beschikken over rustieke bounty-stranden van waaruit je heerlijk kan duiken en snorkelen. Wat flora en fauna betreft, zijn de Galapagos-eilanden anders dan welke andere plek dan ook ter wereld! Vogels gaan op je schouder zitten en jonge zeeleeuwen zwemmen nieuwsgierig met je mee. Op en rondom de Galapagos-eilanden vind bovendien talloze planten- en diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Tot op de dag van vandaag worden er nieuwe levensvormen ontdekt.

De onderwaterwereld van de Galapagos-eilanden is werkelijk waar fenomenaal. ‘Galapagos’ betekent dan ook niet voor niets ‘reuzenschildpad’, en reuzenschildpadden vind je volop in Galapagos.

> Bekijk hier foto’s van de Galapagos-eilanden in Ecuador…

Ben jij op de Galapagos-eilanden geweest? Of ben je voornemens de Galapgos-eilanden in Ecuador te bezoeken? Laat hieronder je reactie achter!

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht