Bounty-eiland: Bora Bora & Rangiroa (Frans Polynesië)

Frans Polynesië is logischerwijs onderdeel van Polynesië en bestaat uit 128 eilanden. Deze eilanden zijn onderverdeeld in 6 eilandgroepen, namelijk de Austral-, Bass-, Gambier-, Tuamotu-, Genootschaps- & Markiezen-eilanden. De hoofdstad van Frans Polynesië is Papeete, gelegen op het eiland Tahiti.

Parel van Polynesië

Bora Bora is een ringeiland (atol) gelegen in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika. Het eiland bestaat uit een uitgedoofde vulkaan en een door koraalrif omgeven lagune. Bora Bora staat ook wel bekend als de Parel van Polynesië en dat is helemaal terecht. Het hoofdeiland van Bora Bora ligt als een oase in de diepblauwe zee. De twee groen begroeide vulkanische pieken geven Bora Bora een ongeëvenaarde, bijna bovennatuurlijke schoonheid.

Bekijk hier de top 20 mooiste bounty-eilanden ter wereld!

Duiken, snorkelen & zonnen

Bora Bora behoort samen met Tahiti, Moreea en Rangiroa tot de bekendste en populairste eilanden van Frans Polynesië. Hoewel er op alle 4 deze eilanden schitterende bounty-stranden te vinden zijn, zijn er ook talloze kleinere eilandjes in de directe nabijheid waar je echt het rijk voor je alleen hebt! Rondom het hoofdeiland van Bora Bora liggen namelijk verschillende paradijselijke koraaleilanden waar je ongestoord kan duiken, snorkelen en zonnen!

Ben jij op Bora Bora of Rangiroa geweest? Of ben je voornemens Bora Bora of Rangiroa in Frans Polynesië te bezoeken? Laat dan hieronder je reactie achter!

Foto Bora Bora – Copyright©: Benoit Mahe (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht