Bounty-eiland: Aitutaki (Nieuw-Zeeland)

De Cook-eilanden zijn een autonome archipel van 15 hoofdeilanden in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan, die in vrije associatie verkeren met Nieuw-Zeeland. De Cook-eilanden zijn onderverdeeld in de Noordelijke Cook-eilanden (Manihiki, Nassau, Penrhyn e.a.) en Zuidelijke Cook-eilanden (Atiu, Mauke, Mitiaro e.a.). Veruit het grootste deel van de Cookeilanders woont op Rarotonga, waar zich ook de internationale luchthaven bevindt.

Bekijk hier de top 20 mooiste bounty-eilanden ter wereld!

Het mooiste bounty-eiland der Cook-eilanden

Het mooiste van alle Cook-eilanden is toch waarschijnlijk Atiutaki. Aitutaki is een koraaleiland in de Stille Oceaan. Dit eiland bestaat uit een hoofdeiland met 15 kleine, onbewoonde eilandjes die de schitterende Aitutaki-lagune omringen. Als je voor een echt bounty-eiland wilt gaan, dan zijn er overal onbewoonde eilandjes met verlaten bounty-stranden te vinden! Je kunt overigens vanaf nagenoeg elk Cook-eiland fantastisch duiken en snorkelen. De Cook Eilanden worden niet voor niets ‘het best bewaarde geheim op aarde’ genoemd.

> Bekijk hier foto’s van Aitutaki-eiland in Nieuw-Zeeland…

Ben jij op Aitutaki Island geweest? Of ben je voornemens Aitutaki in Nieuw-Zeeland te bezoeken? Laat hieronder je reactie achter!

Foto Aitutaki – Copyright©: Fabvirge (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht