Stappen & uitgaan in Playa del Carmen – Bars, clubs & disco’s

Het uitgaansleven in Playa del Carmen is bijna net zo bruisend als dat in het mega-toeristische Cancún. Tijdens het nachtleven van Playa del Carmen ervaar je echter een gezelligere en meer ongedwongen sfeer dan in Cancún. De populairste bars en restaurants van Playa del Carmen liggen enerzijds aan en rondom Fifth Avenue (5th Avenue oftewel La Quinta) en anderzijds aan het strand. De grotere clubs en discotheken liggen aan 10th Avenue, 12th Avenue en 14th Avenue.

Gezelligste bars & cafés in Playa del Carmen

Aan de noordzijde van Playa del Carmen vind je de populaire bar ‘La Hora Feliz’. Aan de zuidkant vind je de meeste gezellige bars van Playa, waaronder ‘Tequila Barrel Bar’ en ‘Carlos’n Charlie’s’. Vergeet ook niet de openlucht lounge-bar & dancing ‘Deseo’ met zijn schitterende dakterras. De drankprijzen van de kleinschalige bars in Playa del Carmen zijn zeer schappelijk. Voor een biertje betaal je omgerekend minder dan 1 euro.

Beste discotheken & clubs in Playa

Populaire discotheken – dus plekken waar je lekker kunt dansen – in Playa del Carmen zijn onder andere ‘Coco Bongo’, ‘La Santanera’, ‘Dubai Night Club’ en ‘Pink Elephant Club’. Ook op het strand van Playa del Carmen kun je prima uitgaan en dansen tot in de vroege uurtjes. De beste Beach Clubs van Playa del Carmen zijn onder meer ‘Mamitas Beach Club’ en ‘Kool Beach Club’ (voormalig ‘Playa Tukan’). In de grotere clubs en discotheken zijn de drankjes beduidend duurder. Omgerekend betaal je al snel 1,50 euro voor een biertje

Top 10 uitgaansgelegenheden in Playa del Carmen

Playa del Carmen heeft alles wat je van nachtleven en uitgaansleven mag verwachten! Hieronder zetten we 10 van de leukste bars, cafés, clubs, Beachclubs, dancings en discotheken van Playa del Carmen op een rijtje…

1. Brahma

In Brahma kun je de hele nacht door dansen. Deze club staat bekend om zijn internationaal georiënteerde muziek. Je hoort er dus niet alleen Zuid-Amerikaanse Latin-deuntjes, maar ook de Europese hits van dit moment. Bij Brahma staan goede dj’s te draaien en je kunt er genieten van spectaculaire live-shows. Brahma kent zelfs avonden waarop dames de hele avond gratis mogen drinken.

2. Blue Parrot

De Blue Parrot is een van de eerste toeristische discotheken van Playa del Carmen en nog altijd een van de populairste. Deze discotheek is gelegen aan zee en heeft een buitendansvloer omgeven door palmbomen. De muziek wordt er gekenmerkt door Latin, reggae en hits uit de 70’s, 80’s, en 90’s. Binnen wordt meer house en techno gedraaid, maar buiten is het altijd gezelliger en drukker. Aan de bar zit je op schommels in plaats van krukken. Rond middernacht wordt er een spectaculaire vuurshow gegeven.

3. Coco Bongo

Coco Bongo bezoek je vooral voor het show-element. Je betaalt entree, maar krijgt altijd waar voor je geld. Elke avond staat er een avondvullende show op het programma, die wordt ondersteund door high-tech lichtshows, grote schermen, acrobaten, imitaties van bekende artiesten, de beste dj’s van de omgeving en een bar die de hele nacht open blijft. Als je Playa del Carmen bezoekt, moet je in ieder geval een avond naar Coco Bongo!

4. Deseo

Deseo behoort tot de hipste bars van Playa del Carmen. Deseo Bar is onderdeel van het gelijknamige hotel, maar toegankelijk voor het publiek. Vooral de openlucht lounge-bar op het dakterras van Deseo wordt iedere avond druk bezocht. Je ligt op grote kussens en matrassen, tussen de wapperende doeken, terwijl er klassieke, “stille” films worden afgespeeld op grote schermen. Een live dj draait er  de hele avond trendy lounge-muziek.

5. La Santanera

La Santanera is de meest relaxte en “laid back” club van Playa del Carmen. La Santanera staat vooral bekend om de uitstekende live dj’s, de hypermoderne muziekinstallatie en de mix van uiteenlopende Zuid-Amerikaanse muziekstijlen. Je voelt je écht in Mexico vanwege de invloeden van salsa, cumbia en merengue. La Santanera heeft behalve een schitterende dansvloer een “chill out area” met airconditioning en een “upstairs area” voor mensen die liever toekijken.

6. Diablito Cha Cha Cha

Diablita is nieuw, jong, hip en tegelijkertijd retro. Hier vind je een aantal van de beste dj’s die een blend van funk, house en hiphop scratchen en cutten. Deze club is inmiddels ook bij veel toeristen bekend en waarschijnlijk behoort ie over een tijdje tot de populairste en drukst bezochte dansgelegenheden van Playa del Carmen.

7. Mandala

Mandala bestaat uit 3 etablissementen in een schitterende, Aziatische stijl. Als je wilt dansen, dan ga je naar de begane grond. Hier mixen dj’s de hits van dit moment met bekende techno tunes. Mandala heeft tevens een openlucht terras waar je een cocktailtje kan drinken en lekker kan chillen. Mandala behoort tot de meest trendy bars en is geliefd bij zowel locals als toeristen.

8. Coco Maya

Het mooiste van de Coco Maya is de schitterende ligging aan het strand van Playa del Carmen. Deze club biedt twee verschillende setting en optredens van wereldberoemde dj’s. De meeste bezoekers van Coco Maya dansen op het strand, waar vooral techno wordt gedraaid. Er is ook een enorm dakterras waar vooraanstaande, lokale dj’s hiphop en Latin mixen.

9. Tequila Barrel

De Tequila Barrel is gelegen aan 5th Avenue in Playa del Carmen. Het is een wilde, levendige en gemoedelijke kroeg waar 70 verschillende soorten tequila worden geschonken. Als je mensen wilt leren kennen en vrienden wil maken, dan moet je hier zijn!

Er is iedere avond een vlammende danswedstrijd waarmee je gratis tequila-shots kan winnen. Je kunt ook achterover liggen op de comfortabele banken en gewoon van de show genieten. Vooral tijdens ‘happy hour’ om 11 uur is het afgeladen vol bij de Tequila Barrel.

10. Playacrawl

Playacrawl is dé nachtclub van Playa del Carmen. Het nachtleven is er wild en bruisend en gaat door tot in de vroege ochtend. Las Vegas in het klein! De bar op het strand is heel relaxed en de “openhaard show” geniaal. De drankjes zijn er heerlijk en betaalbaar voor zo’n grote club.

Tot slot

Let op: sommige “gratis” clubs en discotheken vragen op drukke avonden entree; dit principe lijkt totaal willekeurig. Veel toeristen verblijven overigens in all-inclusive resorts, dus drinken de hele nacht gratis drankjes binnen hun eigen hotelomgeving. Het nachtleven is daarom niet overdreven druk en lekker relaxt! Zie hier een overzicht van alle bars, clubs en discotheken in Playa del Carmen: Playabeat.com. En zoek bovenstaande uitgaansgelegenheden in Playa del Carmen ook eens op in TripAdvisor voor aanvullende info & ervaringen.

Wat vind jij de leukste bar, discotheek of club van Playa del Carmen? Laat hieronder je reactie achter!

Foto: Uitgaan Playa del Carmen – Copyright©: VancityAllie (Flickr®)
Reacties

1 reactie op Stappen & uitgaan in Playa del Carmen – Bars, clubs & disco’s

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht