Bounty-eiland: Isla Saona (Dominicaanse Republiek)

Punta Cana is een gebied in La Altagracia, een zuidoostelijke provincie van de Dominicaanse Republiek. Je vindt hier onder meer de bijna 50 kilometer lange Playa Bavaro, waar ook de Playa de Arena toe behoort. Hoewel deze stranden prachtig zijn, is er vanwege het massatoerisme weinig bounty-achtigs aan. Toch biedt de Diminicaanse Republiek nog altijd wonderschone bounty-stranden…

Grootste kusteiland

Het mooiste van Punta Cana is waarschijnlijk het eiland Saona. Saona is een nationaal park, ten zuidoosten van Hispaniola. Isla Saona heeft een oppervlakte van 110 km² en is daarmee het grootste kusteiland van de Dominicaanse Republiek. Het is een tropisch eiland dat op alle vlakken perfect is en niet voor niets bekend is van de televisiereclame van Bounty (paradijs op aarde).

Bekijk hier de top 20 mooiste bounty-eilanden ter wereld!

Schitterende natuur

Isla Saona is een beschermd natuurreservaat en een populaire bestemming voor toeristen die de Dominicaanse Republiek bezoeken. Het eiland staat bekend om haar wonderschone stranden en natuur. Vanwege de ondiepe zee is het een ideale locatie voor snorkelaars. Als je Isla Saona buiten het hoogseizoen bezoekt, is er altijd wel een verlaten bounty-strand te vinden waar je helemaal alleen kan snorkelen en zonnen!

> Bekijk hier foto’s van Isla Saona in Dominicaanse Republiek…

Ben jij op Isla Saona geweest? Of ben je voornemens Isla Saona in Dominicaanse Republiek te bezoeken? Laat dan hieronder je reactie achter!

Foto Isla Saona – Copyright©: M. MacKenzie (Flickr®)

Voeg een reactie toe

  • Naam
  • E-mailadres (will not be published)

Bericht